• Meten
  • Analyseren
  • Concluderen
  • Adviseren
man.png
headerfoto1.jpg

Food en Pharma

Reviseren op basis van daadwerkelijke condities

In de voedingsmiddelen industrie wordt, ten behoeve van het koelen en invriezen van producten, zeer veel gebruik gemaakt van compressoren. Vooral de schroefcompressor is hierbij sterk vertegenwoordigd. Voor de standtijd van een dergelijke compressor wordt meestal een door de fabrikant opgegeven vast aantal draaiuren aangehouden. Echter, bij een constant gebruik en een proactief onderhouds- en Condition Monitoringsprogramma waarbij zaken als smering, uitlijning en andere problemen direct worden aangepakt, is het mogelijk om deze voorgeschreven levensduur tot meer dan vier maal te overschrijden.

Een investering met rendement

m-1.jpg

Een revisie van een schroefcompressor is een kostbare aangelegenheid en kan, met alle bijkomende kosten, gemakkelijk oplopen tot enkele tienduizenden euro’s. Bij één van onze klanten, actief in de voedingsmiddelenindustrie, voeren wij al 10 jaar lang een condition monitoringsprogramma uit op de in totaal 13 schroefcompressor opstellingen en bijbehorende oliepompen.

De resultaten van onze condition monitoringsmetingen worden als leidraad gebruikt voor het reviseren van de 13 schroefcompressoren. Dit betekent dat een compressor pas wordt gereviseerd als een dalende conditie hier ook daadwerkelijk om vraagt en dus niet volgens het klassieke concept; Reviseren op basis van de gemaakte draaiuren. Trillingsmetingen laten al 10 jaar lang een constante conditie van alle 13 compressoren zien. Dit terwijl voor alle compressoren geldt dat deze reeds 3 maal hun theoretische levensduur hebben behaald en dus eigenlijk al 3 maal gereviseerd zouden moeten zijn. Resultaat; groot ongeloof bij zowel de ontwerper, fabrikant en onderhoudscontracter van de compressoren.

Metingen = weten

m-2.jpg

Door de onderhoudscontracter werd een kostenloze revisie aangeboden om aan te tonen dat de voorgeschreven levensduur wel degelijk was gebaseerd op feiten en niet op commerciële motieven. Bij demontage bleek echter, tot ieders verbazing, dat de compressor vrijwel in nieuwstaat verkeerde. Ook een lagerschade onderzoek door een onafhankelijk bureau leidde tot dezelfde conclusie.

Periodiek uitgevoerde trillingsmetingen monitoren de conditie en geven tijdig aan wanneer deze begint te dalen. Daarnaast besteden wij samen met de klant aandacht aan het minimaliseren van bijvoorbeeld het onbalansniveau en uitlijnfouten. Door daarnaast ook te smeren met de juiste intervallen, de juiste vetkeuze en de juiste hoeveelheid vet, kunnen deze machines jarenlang probleemloos draaien. Is er toch iets aan de hand dan laten de trillingsanalyses zien welk specifiek component hieraan ten grondslag ligt. Korte gerichte revisies kunnen worden uitgevoerd, dit in tegenstelling tot uitgebreide revisies, waarbij alles, dus ook nog componenten welke in prima conditie verkeren, worden vervangen.