• Meten
  • Analyseren
  • Concluderen
  • Adviseren
man.png
headerfoto1.jpg

Trillingsmetingen

Machinestoringen oplossen

Trillingsmetingen maken een uitspraak mogelijk over de werking van nieuwe, bestaande of gereviseerde machines en roterende constructies. Storingen kunnen worden gedetecteerd door goed uitgevoerde trillingsmetingen. Trillingsanalyse is het beoordelen van grafieken met als doel de oorzaak van de trillingen op te sporen. Deze analyse wordt beschouwd als één van de meest doeltreffende manieren om problemen met roterende machines op te sporen.

Specialisme

a-1.jpg

Tijdens het uitvoeren van trillingsmetingen worden handmatig trillingsopnemers geplaatst op verschillende plaatsen op de machine. Meestal op of in de directe omgeving van de lagers. Met behulp van een portable datacollector worden dynamische en statische parameters, als trillingen en toerental gemeten terwijl de machine in werking is. Echter, pas na het uitvoeren van een betrouwbare meting komt het echte specialisme om de hoek kijken; de interpretatie van de metingen. Want er is geen meetinstrument dat analyseert wat de oorzaak van een defect is. Geen apparaat vertelt u exact welk onderdeel aan vervanging toe is. Het uitvoeren van trillingsanalyse vereist veel meer kennis dan alleen kennis over de werking van het meetinstrument of de aangesloten computers.

Interpreteren, analyseren, concluderen en adviseren blijft mensenwerk. Specialistisch vakwerk zelfs. Daarom bent u gebaat bij kennis en ervaring die in alle situaties borg staan voor een goede analyse. Bij Van Geffen AMS vindt u die kennis en ervaring bij iedere specialist. Al onze technici zijn hoog en goed opgeleide vakmensen, die weten waar ze over praten. Al hun interpretaties en analyses baseren ze op jarenlange ervaring. Zodoende beschikt u niet alleen snel over een oplossing, maar bent u er ook zeker van dat deze betrouwbaar is.

a-2.jpg

Trillingsmetingen kunnen uitstekend worden ingezet voor een eenmalige conditiebepaling of voor het Trouble Shooten van plotselinge problemen, maar ook voor het periodiek bewaken van uw machinepark.

Juist de verscheidenheid van de te detecteren machineproblemen op vrijwel alle soorten roterend equipment, maakt trillingsmeettechniek tot de meest krachtige vorm van predictief onderhoud.

Om u optimaal van dienst te kunnen zijn voert Van Geffen AMS een zeer breed scala aan trillingsmetingen en -analyses uit. Meer informatie over de verschillende technieken vindt u via de onderstaande links:

Trillingsmetingen