• Meten
  • Analyseren
  • Concluderen
  • Adviseren
man.png
headerfoto1.jpg

Turbo Machinery

On-line Monitoring op kritische machines met meerkanaals-metingen

Kritische machines als turbines, generatoren, compressoren en andere complexe machines worden in veel gevallen al bewaakt met een vast geïnstalleerd Protection Systeem. Deze vorm van bewaking geeft in geval van storing echter alleen een alarmmelding en kan, in sommige gevallen met een trip, grote gevolgschades voorkomen. Door het ontbreken van mogelijkheden voor analyse of dataopslag geven deze systemen géén informatie over de werkelijke conditie van de machine. Voor het online bepalen van de conditie en voor het Trouble Shooten van problemen gebruikt Van Geffen AMS de “XP32 Machinery Health Expert”, een 32-kanaals, zeer geavanceerd Prediction Systeem met continue dataopslag en uitgebreide analysemogelijkheden.

Meerkanaals-, continue metingen

c-1.jpg

Een root-cause analyse of de evaluatie van een complete machinetrein gaat de capaciteiten van zelfs de meest geavanceerde draagbare 2-kanaals datacollectoren vaak ver te boven. Voor het meten van een opstart of uitloop van een machinetrein of een ander snel veranderend event is meer-kanaals apparatuur met continue en simultane opname noodzakelijk. Van Geffen AMS beschikt hiervoor over een volledig mobiel 32-kanaals meetsysteem voor het monitoren en Trouble Shooten van complexe machines en installaties in branches als energieopwekking en olie- en gaswinning; zowel onshore als offshore.

Van Geffen AMS vult hiermee het gat tussen de 2-kanaals draagbare datacollectoren en permanent geïnstalleerde Protectie systemen. De portable XP32 Machinery Health Expert is geschikt voor het snel uitvoeren van metingen en het oplossen van nijpende problemen. Ook kan deze apparatuur voor langere tijd worden geïnstalleerd om plotselinge belasting-, snelheid- of batchafhankelijke problemen te detecteren.

Trendanalyse

Ook voor machines zoals turbines, generatoren en compressoren welke al zijn uitgerust met een protectiesysteem, bieden wij betrouwbare condition monitoringsprogramma’s. Met een minimale inspanning van het bijvoorbeeld tweemaal per jaar aansluiten van ons mobiele meetsysteem, heeft u een duidelijk en betrouwbaar beeld van de werkelijke conditie van de machine. Deze eenvoudige en goedkope oplossing geeft de zekerheid die u zoekt. Ook leveren de verzamelde trend- en analysedata onmisbare informatie om in het geval van storingen de oorzaak snel te kunnen achterhalen, waarmee herhaling wordt voorkomen. De kosten van de inzet van de XP32 Machinery Health Expert staan in geen verhouding tot de verliezen die een onverwachte stilstand met zich meebrengt.

Online monitoren en trouble shooting

Al jarenlang wordt de XP32 Machinery Health Expert succesvol ingezet voor het monitoren en trouble shooten van complexe machines en installaties in branches als energieopwekking en de olie- en gaswinning. Hier vindt u enkele voorbeelden van dergelijke projecten: