• Meten
  • Analyseren
  • Concluderen
  • Adviseren
man.png
headerfoto1.jpg

Project Engineer - Structural Dynamics & Vibrations

Bedrijfsprofiel

Van Geffen Allround Machine Support is als onafhankelijke dienstverlener gespecialiseerd in het voorkomen en oplossen van problemen met machines, fundaties en constructies. Van Geffen AMS onderscheidt zich van de concurrentie doordat onze technische dienstverlening getuigt van daadkracht, slagvaardigheid, flexibiliteit en betrokkenheid, eigenschappen die worden bepaald door de mensen die bij ons werken. Al onze engineers zijn technici pur sang die weten waar ze over praten en expertise leveren op hun vakgebied.

Functie omschrijving

Als Structural Dynamics & Vibrations engineer werk je, veelal in teamverband, aan zeer uiteenlopende projecten waarbij het uitvoeren van (FEM) simulaties en het oplossen van machineproblemen centraal staan. Uniek aan deze functie is jouw rol in een multidisciplinair team welke, door de combinatie van een uitgebreid scala aan meet- en analysetechnieken in staat is problemen gedetailleerd in beeld te brengen. Eén van jouw uitdagingen hierbij is het op juiste wijze combineren van (trillings) meetdata met de FEM simulaties voor een uiterst betrouwbare analyse, met als doel de afzonderlijke machineproblemen inzichtelijk te maken en door middel van FEM analyses gericht structurele aanpassingen te engineeren en valideren.

Je werkzaamheden vinden grotendeels plaats bij ons kantoor maar kunnen op persoonlijke situatie en interesse worden afgestemd, waarbij incidentele reizen en een gedeeltelijke uitvoering van metingen op locatie op diverse industriële en/of maritieme locaties in binnen- en buitenland tot de mogelijkheden behoren.

Functie eisen

De ideale kandidaat is een jonge engineer met uitgebreide kennis én ervaring op het gebied van FEM simulaties welke toe is aan een volgende stap in zijn of haar carrière. Hij heeft zijn ervaring bij voorkeur opgedaan als mechanical engineer in de machinebouw en/of maritieme industrie en heeft naast FEM ook ervaring met, en/of een sterke interesse in trillingsanalyse en -meettechnieken. Hij is in staat om beide vakgebieden te beheersen, uit te diepen en te combineren voor een hoogwaardige, specialistische en unieke dienstverlening.

Vereiste opleiding en ervaring:

o Universitaire opleiding op het gebied van Werktuigbouw (must);
o Uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van FEM simulaties (must);
o Kennis van en ervaring met Matlab (must);
o Kennis van en ervaring met ANSYS Mechanical Workbench (pre);
o Kennis van en ervaring met rotor-dynamics (pre);
o Kennis van en ervaring met aanverwante vakgebieden zoals Acoustics & CFD simulaties (pre);
o Kennis van en ervaring met trillingsanalyse (pre);
o Praktische “in the field” ervaring in een industriële en/of maritieme omgeving (pre);
o Uitstekende kennis van het Engels in woord en geschrift (must);
o Breed netwerk binnen industrieel en/of maritieme industrie (pre).

Persoonskenmerken, kwaliteiten en motivatie

Bij van Geffen Allround Machine Support heerst een open en informele werksfeer. Onze bedrijfscultuur laat zich het best omschrijven als een groep zeer collegiale, hardwerkende en flexibele collega’s met een hoge mate van betrokkenheid en eigen verantwoordelijkheid.

o Sociaal, teamplayer;
o Neemt verantwoordelijkheid voor een correcte en volledige uitvoering van projecten;
o Praktische instelling en benadering van problemen;
o Goede communicatieve vaardigheden - in staat om op meerdere niveaus te communiceren;
o Functioneert zowel zelfstandig als in een teamverband;
o Enthousiast en leergierig, voortkomend uit oprechte voorliefde in het vakgebied;
o Flexibel, geen 9 tot 5 mentaliteit.

Deze vacature is in principe voorbehouden voor een ervaren engineer, echter dagen wij ook minder ervaren engineers en/of schoolverlaters met een sterke interesse in het vakgebied uit om te solliciteren.

Wij bieden

Na een gedegen en grotendeels interne opleiding, bieden wij je een interessante baan in een no-nonsense organisatie met een mooi en onderscheidend specialisme waarbij je exacte rol en verantwoordelijkheden worden afgestemd op basis van kennis en ervaring.

o Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden;
o De mogelijkheid tot vaste aanstelling bij gebleken geschiktheid;
o Prima ontwikkelingsmogelijkheden.

Geïnteresseerd?

Sollicitaties voorzien van een korte motivatiebrief en uitgebreide CV kunnen per e-mail gestuurd worden naar sjanet@vangeffenams.nl t.a.v. Sjanet van Geffen.

Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

*** Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld ***